top of page
Ara
  • sonayadiguzel2

Terapiye İhtiyacım Var Mı?

Güncelleme tarihi: 9 Eki 2022


İnsanın bir moral bozulmasıyla strese girdiği zamanlar olur. Hayatında gayet başarılı bir iş adamı, iş kadını, sanatçı, öğrenci, esnaf, başarılı bir meslek sahibi iken öyle dönemler olur ki kişi hayattan zevk alamamaya başlar. Biz bu grup hastalara nevrotik hasta grubu diyoruz ki bu hepimizin başına gelebilecek, hepimizi zaman zaman rahatsız edebilecek bir olgu.




Hepimiz, tüm insanlar zaman zaman inişli çıkışlı dönemler geçirebiliriz. Eğer kendisi üstesinden gelemiyorsa profesyonel bir yardıma da ihtiyacı vardır. Nasıl ki bir şeker hastasının ömür boyu ilaç kullanması gerektiği malumsa, bu tür sorunları olan kişilerinde bazı dönemlerde bu alanlara başvurması doğaldır, başvurması da gerekir. Üstelik rutin işleyiş sırasında bile kişi sıkıldığında, bunaldığında farklı bir profesyonel bakış açısı mutlak gerekli.

Sanıldığının aksine terapiye gitmek için hayatınızda olumsuz deneyimler yaşamak zorunda değilsiniz.

'' Farkındalığınızı arttırmak, kendinizi daha iyi tanımak, hayat kalitenizi yükseltmek için de terapiye başlayabilirsiniz.''

Ancak olumsuz yaşam deneyimleriniz var ise desteğe ihtiyacınız olduğu kaçınılmaz bir gerçektir.Daha önce basit bir depresyon, komşunun, arkadaşın, yakınların bir takım tavsiyesiyle geçiştirilirken bugün o kişi artık uzman birisinden danışmanlık alıyor. Bu sağlıklı bir gelişimdir. İnsanların ruh sağlığı bozuluyor anlamına gelmez, aksine farkındalığın artması kişinin hayatını daha olumlu bir yönde etkiler.


Neden Terapi ?


· Terapi, birçok zihinsel sağlık durumunun semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

· Terapide insanlar tedaviye hemen yanıt vermeyebilecek semptomlarla da baş etmeyi öğrenebilirler.

· Araştırmalar, terapinin faydalarının tek başına ilaç tedavisine göre daha uzun sürdüğünü gösteriyor.

· İlaç, zihinsel sağlık koşullarının bazı semptomlarını azaltabilir, ancak terapi insanlara birçok semptomu kendi başlarına ele alma becerilerini öğretir.

· Bu beceriler terapi bittikten sonra da hayatımızda bize yardım etmeye devam eder.





















23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


Yazı: Blog2_Post
bottom of page